onsdag den 24. juni 2009

Referat fra generalforsamling i Foreningen af danske kunstkritikere, den 29.1.2009 på Overgaden

1. Valg af ordstyrer og referentad.1: Kristine og Mai
2. Fremlæggelse og godkendelse af regnskabad.2: Camilla var syg, så John fremlagde regnskabet, som han har godkendt. Det blev bemærket, at der er en forholdsvis stor udgift til rejser, hvilket skyldes krakket med Sterling. Forhåbentligt får vi penge retur [det gør vi desværre ikke, viser dets sig efterfølgende, hverken fra Kunstrådet eller fra Sterling. Vh. Bestyrelsen]. Det blev også bemærket, at vi fremover ikke mere kan regne med at beholde differencen mellem de midler vi får til Kritikerprisen, og det vi bruger. Det plejer at beløbe sig til omkring 2000 kr. Regnskabet blev godkendt.
3. Formandens beretningad.3: Malene havde måttet melde afbud pga. sygdom, så Kristine læste beretningen op. Beretningen blev godkendt.
4. International AICA-kongres 2009
ad.4: kongressen bliver i Dublin. Der står ikke noget pt. på den internationale hjemmeside. Vi briefer medlemmerne når der kommer oplysninger.
5. Valg til bestyrelse.ad.5: var sat på som fejl. Bestyrelsen blev genvalgt sidste år, ingen var på valg i år.
6. Nye medlemmer.ad.6: Toke Lykkeberg er optaget. Bestyrelsen skal forholde sig til, hvordan vi tolker vedtægterne vedr. kuratorers medlemskab. [efter bestyrelsen mødtes igen, og tolkede vedtægter og ansøgninger er nu også Henriette Bretton Meyer og Torben Sangild optaget som medlemmer af foreningen].
7. Kritikerprisen for 2008. ad.7: der er indkommet mange forslag. Dejlig, for det er vigtigt, at der er interesse for prisen. Pernille Albrethsen og Jacob Lillemose har foreslået at vi offentliggør navnene på alle nominerede, f.eks. på kopenhagen og kunsten.nu. Det vil vi prøve at gøre.
8. Forslag til medlemsarrangementer 2009.ad.8: Lisbeth Bonde foreslog forårsarrangement med Lars Bang Larsen, i relation til hans pamflet/essay: Kunst er norm. Bogen kan bestilles hos Det Jyske Kunstakademi. Det var der interesse for.
9. Evt.ad.9: Hvor meget skal der lægges ud af personlige oplysninger på den hjemmeside vi er i gang med: der var enighed om, at det var op til det enkelte medlem at henvende sig, inden en given deadline, med de oplysninger han/hun ville have på hjemmesiden. Høringssvar ang. Ændringer i bekendtgørelse om Statens Kunstfond. Vi havde ikke meget tid, men der var ingen negative tilkendegivelser.

Mødet afsluttedes kl. 18. Herefter gik vi over til aftenens arrangement. Først talte Lisbeth Bonde med Mikael Wivel om hans nye bog: Dansk Kunst i det 20.ende århundrede. Derefter var der en times dialog med ”salen”. Arrangementet var pænt besøgt, desværre af meget få medlemmer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar